‘1 euro voor Luna’ op de Wynwizer

Luna's nichtje Robine van As, leerling op OBS de Wynwizer in Leeuwarden, bedacht begin januari 2017 dat ze graag iets voor haar nichtje en de Stichting Noordzeeziekte wilde doen. Na een poosje brainstormen met haar moeder Simone Tempelman was het duidelijk: ze zouden knutselen en de spulletjes verkopen voor 1 euro per stuk. Dat mocht op school: de directeur reageerde direct enthousiast. Moeder en dochter knutselden erop los, geholpen door opa, oma en een vriendin. En toen was het ineens woensdag 8 februari: de actie '1 euro voor Luna' kon van start. En hoe!

De hele ochtend vlogen de euro's voor de stichting Noordzeeziekte de spaarpot in.  Aan het eind van de ochtend waren zo goed als alle spulletjes verkocht en werd de opbrengst geteld: (bijna) 750 euro! Toen kwam een fantastisch aanbod van een ouder van de school, Marcel Borger, directeur van OrangeGas. Zijn organisatie heeft als filosofie 'Happy Planet' en steunt regelmatig goede doelen. Hij bood aan het ingezamelde bedrag te verdubbelen, geweldig, bedankt!

En zo mochten donderdagmiddag 16 februari Teun en Taeke Borger samen met Robine een cheque van 1500 euro aanbieden aan Luna Wassenaar en haar vader Jaap Bosma, die de cheque in ontvangst namen namens de Stichting Noordzeeziekte. Een prachtig moment, dank aan iedereen die deze actie heeft gesteund!

0
Opbrengst