Blog

Sponsor Sipke Zeldenrust met de sponsorloop Sân x Sân

240 kilometer ploeteren door de Sahara voor Noordzeeziekte

Sipke Zeldenrust doet mee aan de Marathon des Sables, maar liefst 240 kilometer ploeteren door het Saharazand. En, dat doet hij niet voor eigen eer en glorie, hij doet dit voor Stichting Noordzeeziekte!
Je kunt Sipke sponsoren: per kilometer of een vast bedrag naar eigen keuze. De opbrengst is 100% voor onze stichting zodat we door kunnen gaan met onderzoek voor de patiënten met Noordzeeziekte!

Zwaarste voettocht ter wereld

In april 2018 gaat Sipke de grootste uitdaging aan in zijn lopersleven: meedoen aan de Marathon des Sables. Deze marathon staat bekend als de zwaarste voettocht ter wereld. Maar liefst 240 kilometer ploeteren door het Saharazand. Zeven dagen, zelfvoorzienend door de woestijn. Zeven dagen zand. Oftewel: sân kear sân in het Fries. Sipke: “Ik wil aandacht vragen voor de lotgenoten van Noordzeeziekte. Het inschrijfgeld voor de loop neem ik voor eigen rekening, zodat elke gedoneerde euro ten goede komt aan de stichting. Mensen zeggen tegen mij: respect dat je dit doet. Maar echt respect verdienen de ouders en de patiënten die elke dag te maken hebben met de gevolgen van Noordzeeziekte.”

Sipke wat een geweldig initiatief! Wij zeggen als stichting daarom met dikke vette hoofdletters speciaal voor jou: RESPECT!

Ja, ik sponsor Sipke! 

Meer artikelen